Selectează o Pagină

Premii

Echipa Delice a participat la 𝐓𝐫𝐨𝐟𝐞𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐢𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞, 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞, 𝐏𝐚𝐭𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 organizat la Milano, pe 21-22 octombrie.

Echipa României a obținut două premii:

Cea mai bună pralină din lume
Cea mai organizată echipă și cel mai frumos flux de lucru, cea mai curata boxă – premiul special de la Silikomart

După mai bine de 6 luni de muncă, Echipa Delice a strălucit la 𝐓𝐫𝐨𝐟𝐞𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐢𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞, 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐞, 𝐏𝐚𝐭𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞. În doar 7 ore și jumătate, echipa, al cărei mentor este cunoscutul maestru cofetar și membru al juriului internațional, Carmela Dragomir, a creat 3 piese: din ciocolată, zahăr și, respectiv, pastiaj. Pe lângă cele 3 opere de artă, echipa a mai realizat patru torturi moderne, 60 de praline și înghețată artizanală.

Tema concursului a fost „Artă și tradiție națională”, echipa noastră redând în fiecare piesă motive reprezentative pentru cultura românească: sculptura, olăritul și torsul lânii.
Și ingredientele folosite au fost atent alese pentru a reprezenta România. Așadar, ingrediente precum cătina, pătrunjelul sau perele au fost integrate cu succes în produsele create special pentru concurs.

Cele două tipuri de praline cu cătină și respectiv, cu piper roșu, anason au fost desemnate 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐥𝐮𝐦𝐞!

Pasiunea și dorința de a duce cofetăria la rang de artă au fost motorul care a stat la baza realizării minunatelor piese.

În fiecare an participăm la competiții internaționale și obținem, de cele mai multe ori, Locul I.

Unul dintre premiile recente este Medalia de Aur obținută la Culinary World Cup 2018, de către reprezentantul Cofetăriilor Delice, Alexandru Chitic, sub îndrumarea maestrului cofetar Carmela Dragomir.

Opera de artă realizată cu multă atenție și o tehnică desăvârșită a atras atenția tuturor la renumitul concurs.

Alte competiții, în cadrul cărora echipa Delice International a câștigat premii importante sunt:

  • Olympiade der Köche 2008 şi 2012 (Locul I)
  • Campionatul International de Gatit 2009 – sectiunea Dulciuri
  • Concursul International de Gastronomie 2013
  • Concursul Internaţional de la Luxemburg – locul II mondial
  • Villeroy & Boch Culinary World Cup 2010

Pin It on Pinterest

Share This